Over mij

Een vrouw die in een Spaans ziekenhuis urenlang octopusjes aan het haken was voor te vroeg geboren babies. Zo begint het verhaal achter Wol uit het Zuiden, mijn verhaal. Mijn vader was toen ziek en elke keer als we hem gingen bezoeken zat ze daar rustig te haken terwijl ze bij haar man op bezoek was. Toen mijn vader een paar maanden later tijdens de pandemie overleed, stelde mijn vriend voor om een hobby te zoeken, maar wat? Ik moest denken aan de vrouw in het ziekenhuis die zo veel rust uitstraalde terwijl ze aan het haken was en dacht, waarom niet? Dat is een van de beste beslissingen die ik ooit genomen heb. Ik heb zoveel te danken aan haken en breien. Mijn hobby heeft me heel erg geholpen tijdens het rouwproces om mijn vader, de pandemie werd er een stuk dragelijker door en, last but not least, ik heb er zoveel mooie mensen door ontmoet en hele mooie vriendschappen aan overgehouden.

September 2022 verhuisden we terug naar Nederland, nadat ik 17 jaar in Portugal gewoond had. Ik miste de wol waar ik mee had leren breien en die me zo vertrouwd was. Ondertussen merkte ik dat ik wel elke dag bezig was met mijn hobby. Toen ik op een breibeurs in Sevilla geweest was en ik het meest genoten had van het helpen van vriendinnen die een stand hadden, wist ik dat ik er iets meer mee wilde doen en zo is Wol uit het Zuiden ontstaan.

Ik wil je graag laten zien dat Portugal en Spanje ontzettend mooi garen te bieden hebben en hoop zo een beetje door te geven wat het haken en breien mij gegeven heeft. 

Wol uit het Zuiden ben ik, Antoñita, maar ook mijn vriend Paul, zonder wiens steun dit nooit gelukt was en die mij ook het idee gaf, mijn dochter Salomé, die graag meehelpt met het inboeken van de nieuwe voorraad en steekmarkeerders maakt. Wol uit het Zuiden zijn ook mijn breivriendinnen en alle andere mensen die deze hobby zo'n fijne hobby maken. En Wol uit het Zuiden ben jij!

Ook al heb ik geen fysieke winkel (wie weet in de toekomst), ik wil wel de service bieden die je van een stenen winkel verwacht. Heb je vragen, twijfel je ergens over, of kan je iets niet vinden? Bel of mail dan, ik zal mijn best doen om je te helpen!

Liefs,

Antoñita 

Eindhoven, september 2023